فروش آنلاین، کار تازه و کمتر شناخته شده در افغانستان است. خرید و فروش از این طریق، بهندرت صورت میگیرد. با شیوع ویروس کرونا که منجر به بستهشدن فروشگاهها و وضع قیود رفتوآمد شد، بسیاری از فروشگاههای هرات در مدت بسیار کم بخش خرید و فروش آنلاین اجناس خود را فعال کردهاند. هم اکنون فروشگاههای بزرگ با بهرهگیری از شبکههای اجتماعی برای جذب مشتری تلاش میکنند.بازار رقابت این فروشگاهها با ایجاد کانالهای تلگرام و صفحه فیسبوک گرم است.
هرچند پیش از این نیز فروشگاههای آنلاین زیادی ایجاد شده است، اما وضعیت کرونایی باعث شده که خرید و فروش آنلاین شتاب بیشتری به خود بگیرد. مردم بهدلیل ترس از بیماری کرونا ترجیح میدهند خرید مورد نیازشان را در دروازه خانهشان تحویل بگیرند. از نظر کارشناسان صحی، تحویلگرفتن اجناس در خانه بهدلیل تماس نداشتن با خریداران دیگر، کمخطرتر از رفتن به دکان است.
امینشاه حسینی، مسئول فروشگاه زیتون در هرات میگوید با شیوع کووید 19 در هرات، فروشهای حضوری این فروشگاه کاهش یافت؛ اما او به فروش آنلاین تمرکز کرد که روزبهروز به شمار مشتریانش در این بخش افزوده میشود: «بهدلیل ورود کرونا تمرکز خود را روی فروشهای آنلاین کردیم. ما شش ماه آینده میخواستیم که روی فروشهای آنلاین کار کنیم، اما کرونا آمد و ما کار روی فروشهای آنلاین آغاز کردیم». بیشتر فروشگاههای آنلاین در کشور در شبکههای اجتماعی و کانالهای تلگرامی فعال هستند و شمار کمی وبسایت دارند.
آقای حسینی میگوید فروشگاه او که بزرگترین فروشگاه در هرات است و بهتازگی بخش آنلاین خود را هم فعال کرده، در حال حاضر تنها در شبکههای اجتماعی فعال است، اما در در آینده نزدیک وبسایت فروشگاهش را برای خرید آسان آماده میکند.او میافزاید که روزانه تا 50 فرمایش از طریق آنلاین دریافت میکند و توسط پیک موتوری یا موتر فرمایشهای مشتریان را به دروازههای خانهها و دفاترشان میفرستد.
اکثریت فروشگاههای بزرگ در هرات بخش فروشهای آنلاینشان را فعال کردهاند. احمد شفیع، مدیر مسئول فروشگاه «قلب آسیا»، از رونقگرفتن فروشهای آنلاین خود میگوید: «خریداری آنلاین به ما هم سهولت ایجاد میکند و ما به سرعت فرمایشهای مشتریان خود را به دروازههای خانههایشان با اجناس باکیفیت میفرستیم. خوشبختانه با یکبار خرید از طریق آنلاین، مشتری بیشتر وقتها از طریق آنلاین از فروشگاه ما خرید میکند».
رونق بازار آنلاین تنها برای مردم سهولت و برای صاحبان فروشگاه سود به همراه ندارد؛ این تجارت برای بسیاری فرصت کاری ایجاد کرده است. افرادی که بهعنوان واسطه کار میکنند تا کالا را در هرجای شهر بهدست مشتری برساند یا کسانی که شبکههای اجتماعی فروشگاهها مدیریت میکند.هرات کانون شیوع کرونا در افغانستان بوده است. همواره مسئولان صحی هرات بر جلوگیری از برگزاری تجمعات تأکید کردهاند. صحت عامه هرات بارها از مردم خواسته است که در خانه بمانند.
#طراحی_سایت_در_افغانستان
#طراحی_اپلیکشن_در_افغانستان
#تولید_گیم_در_افغانستان
#تولید_سایت_ در_افغانستان
#تولید_استارتاپ_در_افغانستان
#اولین_دیتا
#تجارت_اینترنتی
#فروش_اینترنتی
#فروشگاه های_اینترنتی_در_افغانستان
#فروشات_اینترنتی_در_هرات
:: برچسبها:
طراحی سایت در افغانستان ,
طراحی اپلیکیشن در افغانستان ,
تولید گیم درافغانستان ,
تولیداستارتاپ در افغانستان ,
کسب و کار اینترنتی ,
اولین دیتا ,
فروشات اینترنتی در افغانستان ,
فروشات اینترنتی در هرات ,
:: بازدید از این مطلب : 47
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0